Location information

Curium Maryland Heights

Samengevat is Curium in Petten een producent en leverancier voor de nucleaire geneeskunde.

De locatie in Petten heeft zijn oorsprong in 1966. Toen werd het “Petten Cyclotron en Isotopen­laboratorium” gebouwd. Nu, anno 2019, zijn er zijn ruim 350 mensen aan het werk op deze prachtige plek midden in de duinen.

Onze fabriek in Petten is gespecialiseerd in het maken, verwerken en distribueren van medische isotopen, waaronder molybdenum99, de moederisotoop van technetium-99m en aldus het basismateriaal voor technetium­generatoren*. Technetium99m wordt gebruikt in ongeveer 80 procent van alle diagnostische onderzoeken in de nucleaire geneeskunde. Elk jaar worden er wereldwijd maar liefst zo’n 30 miljoen van deze onderzoeken bij patiënten uitgevoerd, waarmee afwijkingen in de botten, longen, het hart, de nieren, het bloed enzovoorts aan het licht worden gebracht.

Naast molybdeen en technetiumgeneratoren maakt Curium ook diverse andere medische isotopen, accessoires en toepassingen, zoals iridiumbronnen en jodium131-capsules. Een andere groep isotopen ontstaat in een van Curiums cyclotrons:  thallium, gallium, indium en jodium123. Sommige van Curiums medische isotopen worden niet gebruikt voor diagnostiek, maar voor behandeling: Zo worden jodium131-capsules gebruikt voor de behandeling van een te snel werkende schildklier en iridiumbronnen voor het inwendig bestralen van tumoren.

Er worden ook niet-radioactieve producten gemaakt, die ‘kitten’ worden genoemd. Dit zijn substanties die in het ziekenhuis aan de medische isotoop worden gekoppeld, en die geneigd zijn zich aan een specifiek orgaan, weefsel of celtype te hechten. Op deze wijze komt de radioactieve stof direct bij de te onderzoeken plek in het menselijk lichaam terecht.

Testimonials

Lizz Tuinenbreijer

Coordinator Manufacturing Support

De verschillende projecten binnen Curium maken het werken hier zeer interessant en divers. Daarom zou ik niet kunnen zeggen op welk project ik het meest trots ben. Ondanks dat projecten soms moeizaam van start gaan en ‘due dates’ af en toe onhaalbaar lijken, wordt bijna ieder project succesvol afgerond met de juiste kwaliteitsinstelling. Dit komt voornamelijk door de samenwerking van alle afdelingen en een grote oplossingsgerichtheid.

Testimonials

Jacqueline Bakker

HR Business Partner

Curium heeft mij veel kansen geboden die ik altijd met beide handen heb aangepakt. Na een succesvolle derdejaars- en eindstage vanuit mijn hbo Human Resources Management, werd ik officieel toegevoegd aan het HR team. Ik heb mijzelf kunnen ontwikkelen tot HR Business Partner en ben inmiddels verantwoordelijk voor negen afdelingen. Mijn doorontwikkeling en promotie zijn mede mogelijk gemaakt door de vrijheid en het vertrouwen van het management!

Testimonials

Marc Toorenburg

Process Reliability Engineer

Curium is een leuk bedrijf om bij te werken. De manier waarop het er dagelijks aan toegaat, maakt dat ik mij er thuis voel en dat ik met plezier naar mijn werk ga. Het is een strak en goed ingerichte organisatie, uiteraard gericht op prestaties en het halen van doelen, maar het heeft ook de cultuur van doorlopend verbeteren van wat we doen en wat we kunnen. Het kader waarbinnen je als medewerker kan werken en beslissen is duidelijk en biedt ruimte om te blijven ontwikkelen en te groeien. In mijn werk vind ik het leuk om met alle zaken bezig te zijn die betrekking hebben op het nu en in de toekomst betrouwbaar kunnen leveren van onze cyclotronproducten, en met name de elementen als samenwerken met gedreven en kundige collega’s en de uitdagingen aangaan om onze organisatie mee te krijgen in het overbruggen, doorvoeren en continu verbeteren van onze ‘asset performance’.

Testimonials

Van Vu

Regulatory Affairs Manager

After almost eight years working in pharmaceutical industry, I joined the Regulatory Affairs Department at Curium in January 2018, where I am responsible for worldwide product registration and for ensuring that our products comply with applicable regulations. It has been a wonderful and challenging year for me as I had the chance to work with and learn so much from my colleagues and business partners in Petten and all over the world. On one hand, Quality, Manufacturing and Supply Chain colleagues are always open to discussions, which has been a tremendous help. On the other hand, I enjoy the international work setting, which allows me to work with colleagues and Curium business partners all over the world. As a non-native speaker, I found it a bit challenging at the beginning to catch up with all meetings in Dutch. However, the company gives all support I need, and everyone is open, patient and willing to help me, so I see my Dutch get better each day!

Testimonials

Michael Meester

Operator Radiochemical Pharmaceutical Production

Ik vond de werving en selectie bij Curium positief. Ik kreeg goede uitleg tijdens het eerste sollicitatiegesprek. Curium schakelt snel: de dag erna werd het tweede-ronde-gesprek al ingepland! Hierbij kreeg ik een rondleiding van de manager over de afdeling, zodat ik een nog beter beeld van de werkzaamheden en werkomgeving kreeg.

Testimonials

Angelique van Opstal

Manager Certification & Release

Door de mogelijkheden die ik kreeg bij andere toonaangevende bedrijven, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het coachen, begeleiden en aansturen van medewerkers in het vormgeven, borgen, in stand houden en verbeteren van kwaliteitszaken en -stromen in een organisatie. De overstap naar Curium biedt mij de mogelijkheid om de opgedane kennis in te zetten bij voor mij nog onbekende kwaliteitsaspecten die horen bij het certificeren, vrijgeven en distribueren van radiofarmaca. Het prettige en open sollicitatiegesprek, waarin ik een zeer goede indruk heb gekregen van het bedrijf en de werkzaamheden, heeft mijn interesse voor Curium versterkt en doen besluiten om de overstap te maken.

Testimonials

Hans Hegeman

Manager Engineering & Projects

De Petten-locatie van Curium is een unieke plek midden in de duinen met de zee op slechts een kilometer afstand. Er worden producten gemaakt met een groot maatschappelijk belang. Bij de productie van de radiofarmaca hebben we te maken met een bijzondere combinatie van nucleaire technologie en farmacie en de daarbij behorende, soms ogenschijnlijk conflicterende regelgeving. Daarnaast heeft Curium te maken met een complexe ‘supply chain’ omdat sommige producten zeer kort houdbaar zijn en er dus geen voorraden kunnen worden aangelegd. En tot slot, Curium is wereldwijd marktleider van radiofarmaceutische geneesmiddelen. Kortom, wat wil je nog meer?