COVID-19

16th april 2020

Een bericht van Curium over COVID-19 en onze acties

De COVID-19-uitbraak heeft gevolgen voor ons allemaal en de hele wereld. Onze missie is gericht op onze mensen en patiënten: we beschermen de veiligheid van onze medewerkers en waarborgen de levering van onze levensreddende producten voor imaging en behandeling voor onze klanten en patiënten wereldwijd. Dat is onze unieke verantwoordelijkheid en we nemen die verantwoordelijkheid mee bij elke beslissing die we nemen.

Veiligheid van onze teams en de samenleving waarin we leven en werken

  • We doen er alles aan diverse doelen te bereiken: de COVID-19-infectie weghouden van onze faciliteiten/terreinen, gericht op de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, hun familie, onze klanten en patiënten onder de stelling “Life Forward”, terwijl we de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten zekerstellen.
  • Naast specifieke instructies over reizen van volksgezondheidsorganisaties en overheden, beperken we zakenreizen en moedigen we onze medewerkers, klanten en partners aan om digitaal samen te werken.
  • Waar mogelijk werken we vanuit huis. Waar fysieke aanwezigheid op een Curium-vestiging vereist is, wordt onze medewerkers geadviseerd om afstand te houden. We beperken ook al het externe bezoek aan onze bedrijfslocaties, hebben verbeterde schoonmaak procedures ingevoerd, houden dagelijkse temperatuurcontroles en hebben andere voorzorgsmaatregelen genomen om het risico op blootstelling te verkleinen.

We zijn erop gericht de continuïteit van de bedrijfsvoering en de levering van medische isotopen te waarborgen

  • We weten hoe belangrijk het is om onze producten voor nucleaire geneeskunde betrouwbaar aan onze klanten te leveren, waarbij we in elke fase de hoogste normen voor veiligheid en kwaliteitscontrole handhaven. Bij Curium is dit onze prioriteit.
  • Curium werkt hard aan een consistente levering aan onze klanten, terwijl we te maken hebben met ongekende verstoringen in de toeleveringsketens, toegenomen complexiteit en kosten.
  • We zijn trots te kunnen melden dat we tot nu toe PET- en SPECT-producten kunnen blijven leveren en aan de vraag van onze klanten kunnen blijven voldoen, ondanks de toegenomen uitdagingen van COVID-19. Al onze grotere productievestigingen zijn volledig operationeel en passen de productieschema’s aan aan de frequente veranderingen in de leveringsketen en het distributienetwerk. Toen 70% van onze reguliere routes voor SPECT-producten werden afgesloten vanwege geannuleerde vluchten, hebben onze logistieke teams – soms binnen enkele uren na sluiting van een bestaande route – meer dan 60 nieuwe luchtvrachtroutes geopend. Ons inkoopteam heeft de inkoopmogelijkheden verbeterd om kritieke voorraden te kunnen garanderen. Al onze medewerkers blijven gefocust op de betrouwbare levering van onze diagnostische en therapeutische producten aan klanten en patiënten over de hele wereld.
  • Onze vestigingen over de hele wereld hebben risicobeperkingen, preventieve en reactieve strategieën en gedetailleerde noodplannen ontwikkeld om onze vestigingen veilig te houden en de toeleveringsketens open te houden.
  • We werken nauw samen met gezondheidsautoriteiten, brancheorganisaties en regeringen in de getroffen landen om ervoor te zorgen dat mensen toegang krijgen tot diagnostiek en gezondheidszorg.
  • We zullen samen de COVID-19-situatie doorstaan en zorgen ervoor dat patiënten toegang hebben tot de diagnostische onderzoeken en behandelingen die ze hard nodig hebben.

We willen ook onze oprechte waardering uitspreken voor de vele zorgverleners en vrijwilligers die zoveel doen om getroffen patiënten en de mondiale samenleving te helpen. Onze gedachten zijn bij duizenden families die hun dierbaren hebben verloren en bij tienduizenden patiënten die nog een weg te gaan hebben.