Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website aangenaam en persoonlijk te maken en bezoek aan de website te analyseren. Lees meer over hoe wij Cookies gebruiken in onze Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden. Als u verdergaat op deze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Persberichten / 27th augustus 2018

Delen

Curium en RadioMedix kondigen exclusieve wereldwijde overeenkomst aan voor de ontwikkeling van 64Cu-dotatate

———
Download als PDF: English
———

(St. Louis, Missouri en Houston, Texas – 27 augustus 2018)  – Curium en RadioMedix Inc. kondigen een exclusieve overeenkomst aan om 64Cu-Dotatate te ontwikkelen en op de markt te zetten. 64Cu-Dotatate is een diagnostisch middel voor patiënten, gebruikt in onderzoek met positronemissietomografie (PET) om neuro-endocrine tumoren (NET’s) te detecteren. RadioMedix bevindt zich momenteel in de derde fase van klinische onderzoeken met het middel. Zij verwachten dat zij in 2019 een officiële aanvraag voor een nieuw geneesmiddel kunnen indienen bij de Amerikaanse Food and Drug Adminstration (FDA). De samenwerking bouwt verder op de initiële ontwikkeling uitgevoerd door RadioMedix en kan vanaf nu gebruikmaken van de expertise van Curium op het vlak van regelgeving, productie, distributie en commerciële ervaring.

“Op een centrale locatie kunnen we 64Cu, een PET-isotoop, in grote hoeveelheden produceren om zo te voldoen aan de commerciële vraag van ziekenhuizen en de imaging-centra, zonder de leveringsbeperkingen van PET-isotoop- generatoren”, aldus Ebrahim Delpassand, Managing Director en CEO bij RadioMedix. “Eenmaal goedgekeurd, zal 64Cu-Dotatate beschikbaar zijn voor alle patiënten in de medische centra uitgerust met PET-infrastructuur. Op deze manier wordt het tekort en gebrek aan analoge PET-middelen op basis van somatostatine weggewerkt, een wijdverspreid probleem in de Verenigde Staten.”

“Deze overeenkomst toont onze inzet aan om nieuwe diagnostische middelen op de Amerikaanse markt te brengen”, aldus de CEO van Curium in Noord-Amerika, Dan Brague. “Wij ondersteunen al lange tijd patiënten met neuro-endocrine tumoren en kijken ernaar uit om na FDA-goedkeuring samen met RadioMedix 64Cu-Dotatate op de Amerikaanse markt te lanceren. Op het moment dat 64Cu op de markt is, zullen wij de grootste commerciële producent zijn van 64Cu. Wij verwachten heel veel van deze veelbelovende nieuwe isotoop.”

Als u meer wilt weten over eerdere onderzoeken met 64Cu-Dotatate, klik dan op de deze links:

 

Over neuro-endocrine tumoren

Neuro-endocrine tumoren (NET’s) zijn een heterogene groep van zeldzame neoplasma’s die voortkomen uit de neuro-endocrine cellen. Deze neoplasma’s komen voornamelijk voor in het maag-darmkanaal en de alvleesklier, maar kunnen ook voorkomen in andere weefsels, zoals de thymusklier en longen, en andere ongewone plaatsen, zoals eierstokken, hart en prostaat. De meeste NET’s hebben een grote hoeveelheid aan somastine-receptoren (SSTR’s).

 

Over Curium

Curium is een wereldspeler in nuclear medicine en heeft meer dan 100 jaar ervaring in de industrie. Curium is ontstaan uit de fusie van IBA Molecular en Mallinckrodt Nuclear Medicine LLC. Het is de grootste verticaal geïntegreerde radiofarmaceutische producent in de sector.

Met productiefaciliteiten in Europa en de Verenigde Staten ondersteunt Curium ruim 14 miljoen patiënten wereldwijd met SPECT-, PET- en therapeutische radiofarmaceutische producten. De naam van het bedrijf komt van de naam van de onderzoekers Marie en Pierre Curie en benadrukt de focus op nuclear medicine. Ga voor meer informatie naar curiumpharma.com.

 

Over RadioMedix 

RadioMedix, Inc. is een klinisch biotechnologiebedrijf, gevestigd in Houston, Texas. Hun voornaamste activiteit is de ontwikkeling van gerichte innovatieve radiofarmaceutische producten, bedoeld voor de diagnose, het monitoren en de behandeling van kanker. Het bedrijf brengt radiofarmaceutische producten op de markt voor PET-imaging en (alpha- en beta-gelabelde) producten voor doelgerichte radionuclidetherapie bij kanker. RadioMedix heeft twee servicefaciliteiten opgericht voor academische en industriële partners: de cGMP Manufacturing Suite voor menselijke klinische onderzoeken en de ontwikkeling van sondes, en de Molecular Imaging Facility voor de preklinische studies voor radiofarmaceutische producten getest op kleine dierlijke modellen. Meer informatie is te vinden op www.radiomedix.com.

 

# # #

 

Mediacontact bij Curium:

Janet Ryan

Ryan PR

+1-314-822-8860 or +1-314-614-7408

janet@ryan-pr.com

 

Mediacontact bij RadioMedix:

Susan Humphries

RadioMedix Inc.

+1-713-358-6574 direct
shumphries@radiomedix.com

www.radiomedix.com