Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website aangenaam en persoonlijk te maken en bezoek aan de website te analyseren. Lees meer over hoe wij Cookies gebruiken in onze Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden. Als u verdergaat op deze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Curium logo

Persberichten / 6th april 2017

Delen

IBA Molecular en Mallinckrodt Nuclear Medicine LLC worden één bedrijf: Curium

PARIJS, Frankrijk en ST LOUIS, Missouri, 6 April 2017

“Met trots kan ik u vandaag mededelen dat IBA Molecular en Mallinckrodt Nuclear Medicine LLC verdergaan als één bedrijf. Curium wordt een wereldspeler in nucleaire imaging”, aldus Renaud Dehareng, de CEO van Curium.

Dehareng: “Ons nieuwe bedrijf heeft meer dan 100 jaar gecombineerde ervaring in de nuclear medicine industrie, is volledig gericht op de ontwikkeling, productie en levering van SPECT-, PET- en therapeutische radiofarmaceutische producten aan klanten wereldwijd. We hebben het grootste verticaal geïntegreerde productienetwerk voor radiofarmaceutische producten in de industrie. We zullen onze productieschaal, reikwijdte, ons productienetwerk en ongeëvenaard distributienetwerk inzetten, zodat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat we elke dag een superieure service bieden.”

Het nieuwe bedrijf levert jaarlijks diagnostische en therapeutische oplossingen aan meer dan 14 miljoen personen over de hele wereld. Wij gebruiken hiervoor een wereldwijd netwerk van 21 productiefaciliteiten, waaronder 1 molybdeen-faciliteit, 3 grote SPECT-faciliteiten en ruim 40 PET- en SPECT-radiofarmacieën. Ons klantenbestand bevat meer dan 6000 publieke en private ziekenhuizen, radiofarmacieën en imaging-centra in meer dan 70 landen. De klanten van Curium krijgen toegang tot de beste producten, een uitstekend serviceniveau, een uitgebreid assortiment aan producten, een stabiele voorziening van isotopen en de belofte nieuwe producten te ontwikkelen en te vermarkten.

Kate Briant, Partner en Chairman of the Board van CapVest, de eigenaar van Curium, zei het volgende: ”Wij zijn verheugd dat wij dit nieuwe merk op de markt kunnen brengen. De expertise, de productieschaal en de bewezen staat van dienst van beide bedrijven maakt verdere groei mogelijk in dit aantrekkelijke segment.”

De naam Curium benadrukt twee belangrijke waarden:

  1. Het herinnert ons aan het baanbrekende onderzoek van Marie en Pierre Curie in het stralingsonderzoek. We willen de motor zijn van groei binnen nuclear medicine en de opmars van de industrie ondersteunen binnen de wereldwijde gezondheidszorg.
  2. Het onderstreept onze focus op enkel nuclear medicine. Al onze middelen en investeringen zijn gericht op de groei van onze mooie industrie.

Met ons merk willen we visueel de vooruitgang van de patiëntenzorg uitstralen. Onze slogan “Life Forward” vat onze toewijding samen voor onze klanten en de sector die we bedienen, door met levensreddende diagnostiek en behandelingen de kwaliteit van gezondheidsresultaten te verbeteren. “We denken dat dit ons in de unieke positie brengt om verder te bouwen aan een tweede eeuw van vooruitgang”, aldus Dehareng.

Bezoek onze website voor meer informatie over Curium: curiumpharma.com

Mediacontactpersonen:

Janet Ryan

Visintine & Ryan Public Relations

+1-314-822-8860 or +1-314-614-7408

janet@visintineandryan.com

 

Priscilla Visintine

Visintine & Ryan Public Relations

+1-314-422-5646

priscilla@visintineandryan.com

Over nuclear imaging
Door de wereldwijde vergrijzing van de bevolking en de toename van ziekten wordt het steeds belangrijker om te beschikken over goede diagnostiek en gezondheidsresultaten. In nuclear medicine worden SPECT- en PET-camera’s gebruikt om de straling van radiofarmaceutische producten op te vangen en om te zetten in beelden gebruikt in de oncologie, cardiologie en neurologie. De combinatie van radiofarmaceutische producten en imaging-technologie helpt artsen bij het stellen van een snellere en betere diagnose, wat leidt tot effectievere behandelingen en, op de langere termijn, dalende kosten van gezondheidszorg.

Over IBA Molecular
IBA Molecular is een wereldwijde leverancier van ‘molecular imaging’ en andere bewezen technologieën in nuclear medicine met een focus op SPECT-en PET-producten. Het bedrijf bedient vanuit 18 locaties zijn klantenbestand van publieke en private ziekenhuizen en gezondheids-/imaging klinieken in meer dan 70 landen. Het produceert radioactieve tracers die gebruikt worden in moleculaire imaging en therapie om verschillende ziekten vast te stellen en te monitoren. IBA Molecular werd opgericht in 2012 na de afsplitsing van de radiofarmaceutische afdeling van Ion Beam Applications (“IBA”) SA, een Europees toonaangevend bedrijf in kankerbestralingstherapieën, dat beursgenoteerd is aan de Euronext pan-European Stock Exchange. In 2016 werd IBA Molecular overgenomen door CapVest. IBA Molecular staat nu volledig los van IBA SA.

Over Mallinckrodt’s Nuclear Imaging business
Mallinckrodt’s Nuclear Imaging business is een producent van de medische isotoop molybdeen-99 en de dochterisotoop Technetium-99m, die wereldwijd gebruikt wordt in nuclear medicine. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in de VS en in Nederland, met een optimale ligging voor kritische transportverbindingen. De producten zijn goedgekeurd voor gebruik in vele landen. Meer dan tweederde van de omzet is afkomstig uit de VS.

Over CapVest
CapVest, opgericht in 1999, is een participatiemaatschappij met een sterke staat van dienst. De investeringsstrategie van CapVest richt zich op bedrijven die essentiële goederen en diensten leveren. Als geduldige investeerder werkt CapVest nauw samen met het management van de bedrijven waarin zij investeert met doelgerichte overnames en organische groei om de schaal en omvang te vergroten.