Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website aangenaam en persoonlijk te maken en bezoek aan de website te analyseren. Lees meer over hoe wij Cookies gebruiken in onze Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden. Als u verdergaat op deze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Curium - life forward

Persberichten / 28th januari 2018

Delen

De belangrijkste mijlpalen in het eenjarige bestaan van Curium

(Parijs en St. Louis) 29 januari 2018 – Vandaag viert Curium, de belangrijkste aanbieder van oplossingen voor nuclear medicine, zijn eerste verjaardag. Het was een jaar gekenmerkt door financieel succes, erkenning door de industrie, nieuwe producten en geslaagde patenten.

Curium is het product van de succesvolle integratie van twee grootmachten in nuclear medicine: IBA Molecular en Mallinckrodt Nuclear Medicine LLC. Door de fusie van de twee bedrijven werd Curium onmiddellijk het grootste verticaal geïntegreerde productienetwerk in de radiofarmaceutische industrie. De Curiumgroep omvat onder andere een molybdeenproductiefaciliteit, drie grote SPECT-productiefaciliteiten en ongeveer 40 PET- en SPECT-radiofarmacieën.

“Onze naam komt van de legendarische onderzoekers naar radioactiviteit, Marie en Pierre Curie en weerspiegelt onze focus op het verbeteren van gezondheidsresultaten door levensreddende diagnostiek en behandeling”, aldus Renaud A. Dehareng, CEO van Curium. “Onze doelstelling is het ontwikkelen, produceren en leveren van SPECT-, PET- en therapeutische radiofarmaceutische producten aan onze klanten wereldwijd.” Momenteel voorziet het bedrijf meer dan 14 miljoen patiënten wereldwijd van diagnostische producten voor ziekten van de schildklier, longen, lever, bot, hersenen, klieren, nieren en gewrichten.

“In ons eerste jaar leverden we stabiele financiële prestaties, wat ons helpt bij het bedenken hoe onze toekomst eruit kan zien”, aldus Dehareng. “We investeren voortdurend om onze groei te versnellen met de ontwikkeling van nieuwe producten. Wij focussen ons enkel op nuclear medicine en dit helpt ons onze leiderspositie in de industrie te behouden.” 

EERSTE NOORD-AMERIKAANSE PRODUCENT DIE VOLLEDIG IS OVERGESTAPT OP LAAG VERRIJKT URANIUM (LEU)
Nuclear medicine heeft medische isotopen nodig die ontstaan uit uranium. Na de oproep van de Nationale Nucleaire Veiligheidsraad in de Verenigde Staten om een eind te maken aan het gebruik van hoogverrijkt uranium voor medische doeleinden, was Curium het eerste bedrijf dat in actie kwam. Eind 2017 was Curium de eerste producent die de deadline haalde, opgelegd door de Amerikaanse wet uit 2012 op de productie van medische isotopen, met een volledige omzetting naar laagverrijkt uranium. “Het is een belangrijke prestatie in het eerste jaar van ons bestaan. We steunen de wereldwijde non-proliferatie van kernwapens, terwijl we nog steeds betrouwbare en veilige diagnostische middelen kunnen leveren aan dokters en ziekenhuizen”, aldus de CEO van Curium in Noord-Amerika, Dan Brague. “We blijven investeren in nieuw onderzoek en nieuwe technologie, en er komt nog zoveel meer aan.”

CURIUMS CEO IN LIJST VAN TOP-CEO’S VAN CEO TODAY MAGAZINE 2017

Al in het eerste jaar werd Curium de belangrijkste speler in nuclear medicine. Deze mijlpaal werd behaald onder het leiderschap van Renaud A. Dehareng. Vanwege het leiderschap en de visie van de CEO van Curium benoemde CEO Today Magazine hem als een van de top-CEO’s van 2017 in de Verenigde staten.

–––

OVER CURIUM

Curium is een wereldspeler in nuclear medicine en heeft meer dan 100 jaar ervaring in de industrie. Curium is ontstaan uit de fusie van IBA Molecular en Mallinckrodt Nuclear Medicine LLC. Het is de grootste verticaal geïntegreerde radiofarmaceutische producent in de sector.

Met productiefaciliteiten in Europa en de Verenigde Staten ondersteunt Curium ruim 14 miljoen patiënten wereldwijd met SPECT-, PET- en therapeutische radiofarmaceutische producten. De naam van het bedrijf komt van de naam van de onderzoekers Marie en Pierre Curie en benadrukt de focus op nuclear medicine. Ga voor meer informatie naar curiumpharma.com.

 

MEDIA CONTACT

Janet Ryan
Ryan PR
+1-314-822-8860 or +1-314-614-7408
janet@ryan-pr.com