Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan onze website aangenaam en persoonlijk te maken en bezoek aan de website te analyseren. Lees meer over hoe wij Cookies gebruiken in onze Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden. Als u verdergaat op deze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Curium - life forward

Persberichten / 13th november 2019

Delen

Curium kondigt plan aan voor indiening aanvraag generieke Joflupaan I 123-injectie in de VS

———
Downloaden als PDF: Inglese
———

(St. Louis, MO – 13 november 2019) – Curium heeft vandaag aangekondigd van plan te zijn een verkorte aanvraag in te dienen voor een generieke versie van DaTscanTM (Joflupaan I 123 Injectie) in de VS. Joflupaan I 123 Injectie is een ‘single-photon emission computed tomography (SPECT)’ middel voor het in beeld brengen van de hersenen, gebruikt bij het onderzoeken van volwassen patiënten met vermoedelijke Parkinson-syndromen. Als het wordt goedgekeurd verwacht Curium het product al eind 2020 op de markt te zetten.

“Als het wordt goedgekeurd, is Joflupaan I 123 Injectie een mooie nieuwe toevoeging aan ons groeiende portfolio van diagnostische middelen”, aldus Dan Brague, Curium CEO Noord-Amerika. “We zijn blij de groep van Parkinsonpatiënten van dienst te kunnen zijn door een generieke optie te bieden aan ziekenhuizen en imagingcentra in de VS.”

“Het feit dat we radiofarmaca kunnen produceren op een centrale locatie en die kunnen distribueren naar nucleaire apotheken, ziekenhuizen en imagingcentra in de VS maakt dat wij aan de eisen van onze klanten kunnen voldoen”, aldus Mike Patterson Vice President Marketing Noord-Amerika. “Curium heeft een uitgebreid distributienetwerk waarmee we Amerikaanse klanten in de vroege morgen kunnen bereiken, wat artsen en patiënten flexibiliteit biedt.”

DaTscan® is een geregistreerd handelsmerk van GE Healthcare Limited.

Over Curium

Curium is een leverancier van wereldklasse van producten voor de nucleaire geneeskunde met meer dan een eeuw aan ervaring in de industrie. Curium is de grootste verticaal geïntegreerde fabrikant van radiofarmaceutische producten in deze branche. Met productiefaciliteiten in heel Europa en de Verenigde Staten ondersteunt Curium jaarlijks wereldwijd meer dan 14 miljoen patiënten met SPECT-, PET- en therapeutische radiofarmaca. De merknaam Curium is afgeleid van het werk van stralingsonderzoekers Marie en Pierre Curie en benadrukt een focus op nucleaire geneeskunde. Ga voor meer informatie naar curiumpharma.com. Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met Curiums contactpersoon voor de media, Janet Ryan: janet@ryan-pr.com.